Aktivitetsdag 2019 

Den 12. oktober blev en god dag i Klitborg grundejerforeningen.

Jørgen Stoltz fra www.Silvadanica.dk fortalte 38 veloplagte medlemmer om, hvorfor Klitborg og omegn ser ud, som det gør efter istiderne, om geologien, naturen, kulturen og landskabet. Det blev en appetitvækker til at opleve mere af vores eget område omkring Nakke, Rørvig og Nykøbing med en ny forståelse, så det bliver set med en dybere indsigt og dermed er med til at skabe en områdeidentitet på den gode måde.

Vi var flere, der fik lyst til at besøge Klintekroen med "Det vilde køkken" som Jørgen Stoltz driver og baserer på lokale råvarer. Der er også mulighed for naturmiddage med vilde urter osv. Det er bare med at komme i gang!

Jørgen Stoltz kom også med nogle gode formanende ord om bekæmpelse af japansk pileurt, der har stukket sit grimme ansigt op i Klitborg, og som skal bekæmpes, inden det tager magten fra os. Der kommer snart en artikel fra Jørgen Stoltz hånd derom i "Landliggeren", herunder om tvangsbekæmpelse af denne invasive art. Bestyrelsen er ved at lægge en plan for bekæmpelsen i grundejerforeningen. Vi håber alle vil samarbejde positivt med at nedkæmpe pileurten på parcellerne.

Stor tak til Michael Weber (logistik), Per Nørklit (forplejning) og Anders Thornval (teknik) for at dette enestående arrangement blev afviklet gnidningsløst.

Efter foredraget åbnede familien Bærensen deres dejlige sommerhus for os og fortalte spændende om grundens og husets historie. Det måske højeste og ældste fyrretræ i Klitborg blev behørigt beundret.  Dertil var der bagt kager og kaffe og der blev serveret alt muligt dejligt. En kender fik vist nogle trompethatte med hjem. Og Riegels’ mange gode snapse var kørt på trillebøren til terrassen og til en anden gang kan porsen og malurten anbefales!

Tusind tak for en god stund i et hus som mange andre man ellers aldrig ser, men bare går forbi.