Feriehjemmet Klitborg er placeret midt i sandflugtsplantage, det er oprindelig bygget af Niels Nielsen som bolig til sin familie. I dag er Klitborg en intergreret del af vores grundejerforening, hvor foreningen afholder mange af sine arrangementer.

Feriehjemmet Klitborg er en ældre, men charmerende ejendom. Den selvejende katolsk institution udlejer sit hus til alle interesserede. Ophold for højest 45 personer. 

Fritidshusejernes Sammenslutning i Nykøbing – Rørvig” i Odsherred Fritidshusejernes Sammenslutning i Nykøbing – Rørvig i Odsherred er repræsenteret i Koordinationsudvalget for Sammenslutningen af Fritidshusejere i Odsherred (KSO), Rørvig Foreningsråd (RFR) og Skovbrugerråd. Vi afholder 4 årlige møder i KSO . Herudover har vi via KSO en repræsentant i Grønt Råd (GRO). Grønt Råd beskæftiger sig primært med naturbeskyttelse og miljøaktiviteter.

Her er et link til Kort og Matrikkelstyrelsens gamle kort. Vejledning: Klik på vejnavn, og tast lidt af navnet ind, så kommer der en masse forslag til vejnavne i hele Danmark, som du kan vælge i mellem...og så vælger du f.eks. Gryden 4500 Nykøbing Sj. Herefter taster du vejnummer. Øvert kan du klikke på en signaturforklaring til det pågældende kort.

Du kan se din grund tilbage i tiden, om der var lyng, fyrreskov eller det var et sandflugtsareal. Jørgen Stoltze har oplyst i forbindelse med naturvandringen i 2014, at kun hvis der har været lyng på din grund tilbage i tiden, kan du være sikker på, at der kommer lyng igen efter en rydning af senilt/udgået lyng, se video ovenfor. Klik på vejnavn, og tast lidt af navnet ind, så kommer der en masse forslag til vejnavne i hele Danmark, som du kan vælge i mellem...og så vælger du f.eks. Gryden 4500 Nykøbing Sj. Herefter taster du vejnummer. Øverst kan du klikke på en signaturforklaring til det pågældende kort.

Geopark Odsherred blev optaget i European Geoparks Network i 2014. I november 2015 vedtog UNESCO et nyt program for geoparker kaldet UNESCO Global Geoparks, der bl.a. indbefatter Geopark Odsherred. Geoparkbegrebet er nyt, men både det europæiske og det globale netværk er oprettet med et ønske om at beskytte, formidle og understøtte vores geologiske arv, vores geologiske mangfoldighed og en bæredygtig udvikling.

Odsherred Kommune er for folk, der har taget et aktivt valg om at leve det gode liv midt i Danmark. Det gør vi i en unik natur, der sætter tankerne i bevægelse og inspirerer dem, der vil udvikle måden, vi lever, oplever, arbejder og driver virksomhed på.

Istidslandskabet, kysterne, kunstnerne, råvarerne og kulturhistorien er vores styrker og stolthed. Og her er naturen ikke noget, man tager på udflugt til. Det er noget, man åbner døren til.

Det er der mange, der har fundet ud af. I sæsonen får de 33.000 borgere i vores 12 by- og landsbysamfund besøg af over 100.000 fritidshusejere og turister. Det gør egnen til Danmarks største fritidskommune med et liv og et fællesskab, som appellerer til aktivitet hele året.